Prova själv!

En av de mest använda TFT-algoritmerna är algoritmen/”knack”-sekvensen/tappingsekvensen för ”Komplext trauma / avvisning (känna sig utanför) / sorg / känna sig olycklig (generellt)”
Här kommer en kort beskrivning om hur du enkelt kan prova den TFT-algoritmen på dig själv:

Fokusera i tankarna på det du mår dåligt av och/eller den svåra/jobbiga känslan du vill bli fri från. Notera gärna på en skala från 0 – 10 på hur jobbigt/svårt du har det just nu. Där 10 är jättejobbigt. Börja sedan med att ”knacka” med ena handens fingertoppar 10 – 15 gånger på den andra handens ”Karate”-punkt på sidan på handen, se bild nedan.

”Knacka” sedan, samtidigt som du fortsätter att i tankarna tona in på ditt problem, på Ögonbrynspunkterna 5 – 10 ggr, under ögat 5 – 10 ggr, under armen 5 – 10 ggr och på punkterna i nyckelbensgropen 5 – 10 ggr. Se bilden med Behandlingspunkter nedan.

Gör sedan 9G-sekvensen, denna del av TFT är till för att öppna upp kommunikationen mellan höger och vänster hjärnhalva och det bidrar till att själva TFT-behandlingen med algoritmen i regel blir effektivare:

Knacka på Gammutpunkten 10 – 15 ggr under varje moment nedan. Fortsätt att knacka på gammutpunkten under tiden som du i tur och ordning gör följande:

  1.  Blundar
  2.  Öppnar ögonen
  3.  Tittar ner till höger
  4.  Tittar ner till vänster
  5.  Rör ögonen i cirkel åt ena hållet
  6.  Rör ögonen i cirkel åt andra hållet
  7.  Nynnar på en liten melodislinga
  8.  Räknar högt till 5
  9.  Nynnar på en liten melodislinga

Slut på 9G

Upprepa sedan en gång till, samtidigt som du fortsätter att i tankarna tona in på ditt problem, att knacka på Ögonbrynspunkterna 5 – 10 ggr, under ögat 5 – 10 ggr, under armen 5 – 10 ggr och på punkterna i nyckelbensgropen 5 – 10 ggr.

Känn sedan efter var på skalan 0 – 10 du upplever intensiteten i ditt problem just nu. Har det förändrats något?

Om du inte upplever någon större förändring så finns det ytterligare ”verktyg” i TFT-verktygslådan, men ovanstående Trauma-algoritm är en av de mest vanliga och en, oftast, effektiv behandlingssekvens inom TFT. Många gånger kan man uppleva att man når nya lager av känslor, upplevelser, s.k. pertubationer (läs om Pertubationer på Mer om Teorin bakom TFT ) då är det bara att fortsätta och följa flödet och upprepa ovanstående behandlingssekvenser på den nya känslan som kommer fram.

Jag är nu i december 2023, av Callahan Techniques TFT Thought Field Therapy®, Certifierad utbildare inom TankeFältTerapi Algoritm (originalet inom tapping-tekniken).
Läs mer på https://tfttapping.com/tft-algo/
Under 2024 kommer jag att hålla utbildningar i TankeFältTerapi Algoritm.
Du är varmt välkommen att redan nu skicka en, icke bindande, intresseanmälan eller få mer information om TFT Algo-utbildningen.

För mer information och bokning av TFT-behandling och/eller utbildning, välkommen att kontakta mig,
via mail på ann-margret@tftmalardalen.se
Varmt välkommen att höra av dig!
Ann-margret Lövling, TFT-Adv